Kan man få et kredittkort på dagen?

Det er ikke alltid slik at det som høres for godt ut til å være sant, ikke er det. For når man snakker om kredittkort på dagen, så er dette noe man kanskje skulle tro var en umulighet, men som ikke er det. Takket være moderne teknologi og automatiske søkesystemer så tar det ikke lange tiden å få godkjent en søknad om et slikt kort. Selv om du riktignok blir nødt til å vente på at kortet skal dukke opp i posten, så har du i alle fall gjort unna hele søkeprosessen på én dag – og noen minutter.

Hvordan få et kredittkort på dagen

Det er noen forutsetninger som må oppfylles for at du skal kunne få et kort på dagen. For det første så er du nødt til å ha BankID fra en eller annen norsk bank, slik at du kan signere på søknaden og bekrefte identiteten din over nettet. Dette erstatter den tidligere prosessen der man måtte signere papirene med penn før de ble returnert med Posten, noe som naturligvis tok svært lang tid.

Den andre forutsetningen er at du søker om et kredittkort fra en bank som tilbyr automatisk søknadsbehandling. For hvis søknaden må behandles manuelt, så tar det gjerne noen dager ekstra før søknaden blir besvart og eventuelt godkjent. Her er det samtidig viktig å være ærlig og nøye når man oppgir opplysningene til banken, for hvis det automatiske systemet merker store forskjeller i dataene du fyller ut sammenlignet med det som er registrert hos Skatteetaten, så blir søknaden sjeldent godkjent.

Dette må til for å søke

Det krever ikke noe ekstra utover de vanlige kravene for å søke om et kredittkort på dagen. Med det tenker vi på vanlige norske lover, og eventuelle ekstra regler som er satt hos den respektive banken. For å søke om et kredittkort er du nødt til å være minst 18 år gammel, ikke ha betalingsanmerkninger/aktive inkassosaker samtidig som du har en eller annen form for inntekt. Selv studenter kan søke om slike kort, men da vil kredittgrensen trolig bli meget lav. Kanskje rundt 5000 kroner eller tilsvarende, mens de med fast jobb ofte vil kunne få en kredittgrense mellom 50 000 til 100 000 kroner. Credits er et populært kredittkort som du kan søke om på samme dag. Et alternativ er å søke om et forbrukslån på dagen. www.lånius.no gir deg en fin oversikt.

Fordeler med kredittkort

Det er utvilsomt flere fordeler med å ha et kredittkort enn hva det er ulemper. Å søke om et kredittkort på dagen kan være lurt dersom du trenger et slikt kort kjapt, men hvis det ikke haster av vesentlig grad så anbefaler vi først at du sammenligner en rekke aktører før du bestiller deg ditt første kort. For det er varierende med fordelene på tvers av bankene, der noen har gode bonusordninger og rabattsystemer samtidig som reiseforsikring er inkludert i kortet, mens andre tilbydere igjen er vesentlig dårligere på dette. Utover rabatter og tilbud kan vi også trekke frem andre fordeler med kredittkort som avbetaling over lengre tid, alltid tilgang til en pengereserve og en sikker form for betaling som vi alltid anbefaler å bruke fremfor det tradisjonelle bankkortet.